april 15, 2024

verplegenisnietvoorwatjes.be

Verplegen is niet voor watjes

Gezondheidstips

“Gezondheid is rijkdom.” Echter, niet iedereen van ons kan begrijpen wat het eigenlijk betekent. Het betekent dat het niet uitmaakt hoe rijk we zijn, als we niet gezond zijn, is er niets dat we kunnen koesteren in het leven.

Met globalisering en verstedelijking nemen sterfte (sterftecijfer), morbiditeit (percentage mensen met medische complicaties) en percentage niet-communicatieve ziekten toe in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden. De mogelijke oorzaak hiervan is een onjuiste levensstijl en niet het geven van de juiste betekenis aan wat gezondheid is (Bron: www.zorghoteldekim.nl).

Het hebben van een evenwichtige voeding

Het consumeren van genoeg voedsel betekent niet dat je gezond bent. Je moet het juiste voedsel en je maaltijd op een evenwichtige manier kiezen.

Het opnemen van eiwitten, mineralen, ijzer, vitaminen, calcium, koolhydraten en vet (goed vet) in je dagelijkse voeding is zeer noodzakelijk. Je bord moet alle voedingsmiddelen bevatten – van basisvoedsel groepen zoals volkoren granen, peulvruchten, melk en zuivelproducten tot vlees-vis-gevogelte-eieren, groenten en fruit om een uitgebalanceerd dieet plan na te leven.

Het nemen van tal van vloeistoffen

Drink minstens 8-10 glazen water per dag. Water spoelt niet alleen giftige stoffen uit je systeem, maar houdt ook je huid gloeiend en gezond. Je kunt ook met regelmatige tussenpozen andere gezonde dranken nemen om je hydratatie niveaus te behouden.

Voedingslabels controleren

Het controleren en begrijpen van voedingslabels is erg belangrijk om bij te houden welke voedingsstoffen je dagelijks consumeert. Je moet de hoeveelheden verzadigde vetten, transvetten, suiker en zout in verpakte voedingsmiddelen controleren.

Wanneer je bijkomt van een operatie zijn bovenstaande tips enorm belangrijk in het verkrijgen van een goed herstel. Wanneer dit moeilijk is om te trotseren is het handig om te kijken naar een zorghotel aan zee, waar je verzorgt wordt tot je gezond bent en ook kan genieten van het uitzicht!